Home Rubrike Vijesti Đerlek: Bit ću ministar koji će raditi u interesu svog naroda

Đerlek: Bit ću ministar koji će raditi u interesu svog naroda

175

Tribina liste “Jedinstveno za slobodno vijeċe” počela je ulaskom predsjednika SPP Usame Zukorlića i dr. Misale Pramenkoviċ s novim članovima te minutom šutnje i učenjem fatihe u znak sjeĉanja na rahmetli muftiju Muamera Zukorliċa. Govoreno je o programu Liste za izbore za BNV 13. novembra.

Skupu se obratio i potpredsednik Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek, koji će prema odluci Vlade Srbije biti ministar bez portfelja.

– Mnogo je razloga i za radost i za ponos. Kroz dr. Fehratovića i dr. Misalu Pramenkoviċ jasno je kakvu perspektivu imamo. Kada pogledate predsjednika koji će biti prepoznat kao lider svih Bošnjaka gdje god budu živjeli, kada pogledate način na koji poštuje sagovornike, širi front izuzimajući sebe da bi jačala naša zajednica. Najiskrenije se želim zahvaliti njemu. Jeste naš lider i predsjednik, ali iskreni brat i prijatelj, kaze Ðerlek zahvaljujući članovima stranke i svima koji su uputili riječi podrške.

– Mjesto ministra nije personalni uspjeh već uspjeh za čitavu stranku. Prvi put SPP ima ministra u Vladi Srbije. Toliko je razloga za radost. Sami benefiti od tog mjesta u Vladi tek će se vidjeti i siguran sam da bi Muftija rahmetli bio ponosan kad bi nas vidio u ovoj sali s ovakvim rasporedom. Bit ću ministar koji će raditi u interesu svog naroda, Bošnjaka, Sandžaka, države i svih građana, poručio je Đerlek.

Previous articleDr. Pramenković predstavila program liste “Jedinstveno za slobodno vijeće”
Next articleZukorlić: Otvorit ćemo vrata Vijeća za sve Bošnjake!