Redžepović: Institucije Suda i Tužilaštva moramo vratiti u Tutin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Zaim Redžepović kazao da od nove Vlade očekuje da se nastavi sa realizacijom započetih projekata u Sandžaku. 

– Skoro smo otvorili putni pravac Novi Pazar-Tutin, važan nam je auto-put preko Peštera, u Sjenici se gradi najskuplja škola u Srbiji, da nastavimo razgovore oko aerodrom u Sjenici, moramo bolje da iskoristimo resurse Peštera, da izgradi puteve.

Dodao da se mora naći način da se Osnovni sud i Tužilaštvo vrate u Tutin, ali i da se izgradi klinički centar u Novom Pazaru.

Redžepović se osvrnuo i Sjeverin, podsjetivši da status civilnih žrtava rata za porodice još uvjek nije riješen.

– Važno nam je da ova Vlada ima razumijevanja i da razumije da kada pomenemo Sjeverin šta mi mislimo. Nama je jako važno da svi nadležni rade na tome da porodice žrtava ostvare prava, koliko je to moguće.

Istakao da je potrebno da Bošnjaka više u svim državnim institucijama i ustanovama.

– Na taj način se vraća povjerenje u državu, na taj način država postaje stabilnija, postaje prihvatljivija nego onda kada smo izbegavani i kada nas nije bilo u institucijama. Ovo je naša zemlja i to tako treba da se tretira. Izuzetno nam je važno da se vodi računa o konkursima koji se raspisuju. Imali smo situaciju sa vatrogascima, to se mora preispitati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img