Predstavnici Odjeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji posjetili Sjenicu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Šef odjeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini prvog dana posjete Zapadnoj Srbiji obišao je opštinu Sjenica. Nakon sastanka sa predsjednikom opštine Munibom Mujagićem obišli su vrtić “Maslačak” čiju je izgradnju pomogla EU. Tom prilikom Bertolini je istakao da mu je drago da vidi kako se u Sjenici itekako brine o podizanju mladih, između ostalog, te da će EU uvijek stojati iza takvih projekata.

“Prvi put sam u Sjenici, kraj je prelijep i ljudi su predivni i rade na budućnosti ovog grada i ovog kraja. Eu podržava i nastaviće sa podrškom upravo projekte koji su praktični i koji pomažu očuvanju mladosti i koji obezbjeđuju, kroz saradnju raznih donatora, da djeca imaju gdje da budu kako bi roditelji mogli da rade”, istakao je Bertolini.

Zahvalan na podršci ovom projektu, predsjednik Sjenice Munib Mujagić je poručio da će se i u budućnosti nastaviti sa podizanjem kvaliteta i realizacije projekata od opće društvenog značaja.

“Zadovoljstvo mi je da sam danas imao priliku ugostiti gospodina Bertolinija te da ga upoznam sa Sjenicom, šta to ona zapravo i jeste i u razvojnom i u smislu njenih potencijala. te da sa gospodinom Bertolinijem podijelim zadovoljstvo darivanja koje je u posljednjih nekoliko godina od strane EU bilo značajno u podizanju nivoa kvaliteta života u Sjenici što i ovaj projekat iza nas u prilog tome govori”, kazao je Mujagić.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je nešto više od 212.500 eura, od čega je EU uložila 149.000 eura, a opština sjenica učestvovala sa nešto više od 62.500 eura.

SANA – Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img