Od 15. oktobra u Novom Pazaru topli radijatori

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Dobra je vijest da 15. oktobra kako je i planirano, kreće sezona grijanja u Novom Pazaru iz nove kotlarnice na biomasu i gas.

15. oktobra počet ćemo grijnu sezonu bez obzira na spoljne temperature.  Potrudit ćemo se svim silama da ispunimo i očekivanja građana, da grijanje  bude kvalitetno, lijepo obezbijeđeno, kaže Nemanja Mančić direktor Gradske toplane

Radovi su donijeli stabilno, kontinuirano i dobro grijanje

Grijanje će startovati sa kotlova na gas. Energenti su prisutni. Stigle su i isporuke drvne sječke koja će biti naš primarni energent jer će se i kotao na biomasu u što kraćem periodu u budućnosti osposobiti za rad i iz njega će ići glavna toplota građanima.

Sa svim radovima koji su vršeni u prethodnom periodu građani su dobili prvenstveno čistiji vazduh.

Dobili smo grijanje na bio masu iz obnovljivih izvora energije. Dobit ćemo 87 posto smanjenu emisiju ugljen-dioksida i 97 posto manju emisiju štetnog sumpor-dioksida kojeg smo ranije dobijali iz mazuta. Poznato je da je stara kotlarnica ugašena, demontirana i više se iz nje neće proizvoditi toplotna energija. Dobijamo toplotu iz nove kotlarnice udaljene oko dva i po kilometra. Trasa toplovoda potpuno je nova. Cijevi su nove i u svakom slučaju utjecat će bitno na kvalitet grijanja, ističe Mančić.

Do 15. novembra očekuje se završetak krpljenja kolovoza kuda je prošla nova faza toplovoda. Sve će biti vraćeno u prvobitni položaj i bit će nastavljeno normalno funkcionisanje saobraćaja.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img