Zukorlić čestitao bošnjačkom članu Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja čestitao  je dr. Denisu Bećiroviću na izboru za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa željom za uspjehom u obnašanju funcije.

Izrazio je uvjerenje da će Bosna i Hercegovina u toku mandata dr. Bećirovića bilježiti historijske trenutake napretka, te da će on biti, kako se navodi u saopštenju, čimbenik stabilnosti i znak nade za cjelokupnu regiju.

-U tom pogledu, imat ćete podršku Bošnjaka regije Sandžaka. S pozicije potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije insistirat ćemo na boljim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, na principima pravde i pomirenja za koje se zalaže naša stranka, uz međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta dviju država. Želim također i da zajedno dodatno produbimo još jače veze koje postoje između Bosne i Hercegovine i Sandžaka kako na političkom tako i na privrednom i kulturnom planu. Bosna i Hercegovina je zemlja koju Bošnjaci Sandžaka i Srbije smatraju svojom maticom, te u tom duhu se nadam sve boljoj saradnji, poručio je Zukorlić.

Prethodni članak
Naredni članak
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img