Predškolska ustanova Reuda brojnim aktivnostima obilježila Dječiju nedjelju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Polaznici Predškolske ustanove “Reuda” odjeljenja Musala dječiju nedjelju obilježili su kroz kreativne radionice, recitacije, dramske komade i brojne druge aktivnosti. Njima su se priključili i mališani iz drugih objekata, što je i pokazatelj dobre saradnje između svih odjeljenja.

Upravnica Predškolske ustanove “Reuda” istakla je da se ova ustanova trudi da 365 dana u godini posvjećuje pažnju djeci.

“Zaista cilj ove manifestacije jeste da se pokaže djeci bitnost značenja vrijednosti koje društvo neguje a koje je zapravo usmjereno prema djeci. Također je cilj ove manifestacije da se skrene pažnja na dijete, da znamo koja su dječija prava, da svako dijete ima pravo na slobodu, da svako dijete ima pravo da se odgaja u najljepšim mogućim uslovima i da svako ima podjednake mogućnosti da pokaže svoje potencijale. Smatram da svako dijete treba da ima sretno i bezbrižno djetinjstvo, okruženo drugarima i da bude socijalizovano. Mi smo već peti dan u nekim radnim vodama, naša ustanova prije svega preferira i trudi se da 365 dana u godini posvjećuje pažnju ovoj djeci, a naravno da smo tu i da obilježimo ovu dječiju nedjelju kroz raznolike aktivnosti. Tu su bile različite kreativne radionice, šetnja gradom, kreiranje kostima, zatim sportskih i takmičarskih aktivnosti i tako dalje. Danas su nas ovi mališani počastili predivnim programom od recitacija, dramskih komada, kompozicija i kreativne radionice. Ono što je meni zanimljivo i upečatljivo jeste da svi rade na poseban način i da je zastupljen grupni rad što je veoma zanimljivo.”, ističe Elvira Mekić

Sve ove aktivnosti organiziraju se sa ciljem da se kod djece razviju socijalne i emocionalne vještine i da djeca nauče prave životne vrijednosti.

“Cilj je bio da u projektu dječije nedjelje obilježimo sve dječije aktivnosti, da kroz taj rad kod djece izradimo mnoge vještine koje će im koristiti kroz dalje školovanje a naravno i život. Stavili smo akcenat na to da su prirodne nijanse prirode prenijete na papiru kao i kroz recitacije, pjesmice i glumu. Djeca su sa svojom neiscrpnom energijom pokazala da su jako zainteresirana i da su dala svoj maksimum. Težimo da opravdamo očekivanja roditelja, samim tim i dobru saradnju sa svim koleginicama i svim objektima naše ustanove.”, kazala je Binasa Muratović

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img