MUP: Nema promjene uslova konkursa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uvrijeđeno je izjavama pojedinih predstavnika bošnjačke nacionalne manjine, jer “za vatrogasce nacionalna, vjerska ili rodna pripadnost nikada nisu, niti će ikada biti uslov za prijem u porodicu, najhrabrijih i najhumanijih ljudi”.

 

U saoštenju za javnost navode da se među 1.849 kandidata koji nisu prošli selekciju za prijem na obuku u vatrogasno- spasilačku jedinicu nalaze i Srbi, Mađari, Rumuni, pripadnici drugih nacionalnosti, a ne samo Bošnjaci.

 

“Drago nam je što se svake godine veliki broj mladih ljudi prijavljuje na Konkurs za prijem novih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Ove godine se na Konkurs za prijem 300 polaznika obuke prijavilo sedam puta više kandidata, čak 2.149 građana Srbije svih nacionalnosti”, navodi se u ovom saopštenju.

 

Kako ističu njihove buduće kolege čeka izuzetno teška i zahtjevna obuka, koja traje 17 nedjelja, u toku koje će se na ozbiljan test staviti njihova psihofizička izdržljivost.

 

“Zato su uslovi konkursa izuzetno strogi i zahtjevni i zato ih Sektor za vanredne situacije i MUP ni ubuduće neće mijenjati. Kriterijumi konkursa i način selekcije prilagođeni su zahtjevima struke, a ne političkim zahtjevima pripadnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća ili bilo koje druge političke strukture”, zaključuje se u saopštenju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img