Home Rubrike Vijesti Učenice odjeljenja medrese Gazi Isa-beg u Tutinu posjetile UNINP

Učenice odjeljenja medrese Gazi Isa-beg u Tutinu posjetile UNINP

160

Učenice odjeljenja medrese Gazi Isa-beg u Tutinu zajedno sa nastavnim osobljem posjetile su Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Tom prilikom bliže su upoznate sa svim što Internacionalni univerzitet nudi od studijskih programa i infrastrukturom kojom raspolaže. Zadovoljne usljed svega što su vidjele učenice jedne od najelitnijih škola, istakle da već znaju gdje će, nakon Medrese, nastaviti svoje visokoškolsko obrazovanje.

“Danas smo imale priliku da posjetimo UNINP. Posebno bih se zahvalila rukovodiocima departmana koji su nam predstavili Univerzitet. Posebno mi se svidio ambijent ovog univerziteta. Sve je prelijepo i nadam se da će biti učenika koji će dalje nastaviti karijeru i ostvarivanje svojih novih ciljeva na ovom univerzitetu”, istakla je učenica prve godine Medrese Hana Kačapor.

“Htjela bih da se posebno zahvalim profesorima koji su nas ovdje doveli da obiđemo ovaj ambijent. Posebno mi se svidjela biblioteka, kao i ova lijepa prostorija Okrugle sale. Htjela bih da nastavim svoje školovanje ovdje, a isto bih preporučila i svim učenicama Medrese”, kazala je učenica prve godine Medrese Medina Berović.

“Ono što mogu reći jeste da je ovaj univerzitet ostavio jako lijep utisak na mene i da, ako Bog da, planiram upis u Novom Pazaru”, kazala je učenica druge godine Medrese Lejla Malićević.

Internacionalni univerzitet oduvijek je bio i ostaće, navodi rukovodilac odjeljenja ženske medrese Gazi Isa-beg u Tutinu Edib ef. Zukorlić, jedan od stubova opstanka na ovim prostorima.

“Želim, prije svega, da se zahvalim rukovodstvu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru na čelu sa rektorom Suadom Bećirovićem. Molim dragog Allaha da ih podrži u radu i da im podari svaki hair. Zahvaljujem se na gostoprimstvu i svemu onome što su nam priredili. Doista UNINP je jedna svjetiljka, svijetla tačka za nas Bošnjake, za Islamsku zajednicu i naš rahmetli Muftija nije bez razloga govorio da, pored Islamske zajednice, UNINP je jedan od stubova opstanka nas na ovim prostorima. Molim Allaha da nas podrži u našem radu i nošenju amaneta i nakon njegove smrti”, kazao je rukovodilac odjeljenja ženske medrese Gazi Isa-beg u Tutinu Edib ef. Zukorlić.

Za goste su priređeni i pokloni, te je uslijedio i poziv da u budućnosti postanu dio velike porodice Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

SANA

Previous articleMinistarstvo prosvjete: Osmaci do kraja decembra mogu izabrati predmet za završni ispit
Next articleMevlud – Rođenje Muhameda a.s. obilježava se u subotu 8. oktobra