Počela nova akademska godina: Studentima UNINP-a dodijeljeni indeksi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je dodjelom indeksa 21. generaciji, zvanično otpočela studijska 2022/2023. godina.

Brucošima je dobrodošlicu poželjelo rukovodstvo Internacionalnog univerziteta na čelu sa rektorom prof. dr. Suad Bećirović. Riječi dobrodošlice uputili su im i prorektorica za nastavu prof. dr. Amela Lukač-Zoranić i prorektor za nauku prof. dr. Muzafer Saračević.

Rektor Internacionalnog univerziteta naglasio je da je shodno njihovim očekivanjima popunjeno svih 13 studijskih programa, što, kako ističe, najbolje govori o kvalitetu ovog univerziteta.

“Danas je prvi radni dan u novoj školskoj 2022/2023. godini, veliki dan za sve nas, kako za naše brucoše tako i za akademsko osoblje i ostale studente. Danas je naš fakultet upisala 21. generacija i ono što je zanimljivo jeste da su brucoši većinom 2003. godište, ove godine su završili srednjoškolsko obrazovanje, što znači da oni u suštini od samog rođenja već znaju za naš univerzitet, što je pokazatelj da već više od 20 godina radimo aktivno, da smo uspostavili sistem, da je Novi Pazar i cijela regija Sandžak postala poznata po univerzitetskom obrazovanju kao univerzitetski centar, tako da smo na to posebno ponosni. Upisali smo studente na 13 studijskih programa iz različitih oblasti, od ekonomije preko prava, pedagogije, psihologije, umjetnosti i filologije. Posebno smo ponosni na to da su svi studijski program popunjeni shodno našim očekivanjima.”

Rektor je studentima poručio:

“Uvijek radite na sebi. Učenje ima početak ali nema kraj.”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img