Otvoren tradicionalni Hidžretski turnir u malom fudbalu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U balonu Ajax u Varevu otvoren je sada već tradicionalni Hidžretski turnir u malom fudbalu. Učešće u ovom nadmetanju uzele su 24 ekipe iz džemata koji gravitiraju na području medžlisa IZ-e Novi Pazar.

Nakon proučenih ajeta iz Kur'ana Časnog koje je proučio Ammar ef. Nuhambašić, prisutnima se obratio glavni imam novopazarskog Medžlisa Enver ef. Omerović.

“Mi smo se ovdje okupili da se, prije svega družimo, a naravno i da promovišemo naše medžlis ali ujedno i da pošaljemo poruku bratstva, druženja i jedinstva.”, istakao je dr. Omerović

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić obratio se takmičarima, nakon čega je i zvanično otvorio turnir u malom fudbalu.

“Raduje me da Medžis islamske zajednice kao najorganiziraniji Medžlis i najveći Medžlis u okviru naše zajednice, evo ovdje zajedno sa svojim imamima, sa svojim aktivistima, svojim džematlijama i vjernicima će se takmičiti u disciplini fudbala. Zapravo ono što Allah dž.š. u Kur’anu kaže “in eka se takmiče oni koji imaju smisla za takmičenje”. Želim da ako Bog da u bratskom ambijentu protekne ovo takmičenje u fudbalu danas i sutra. Naravno nismo ovdje samo radi druženja već i da bi pobijedili oni koji su najbolji. Molim Allaha da vas sačuva i ovim činom prograšavam otvorenim ovo današnje i sutrašnje takmičenje. Neka je mubarek olsun.”, poručio je muftija Dudić

Nakon današnjeg takmičenja po grupama, sutra će igrati četvrtfinale, polufinale i finalni dio takmičenja.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img