Home Rubrike Vijesti U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana izložba asistenata Departmana...

U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana izložba asistenata Departmana za umjetnost UNINP-a

327

Hladnom i kišovitom početku nove septembarske sedmice toplinu je donio poseban događaj protkan umjetnošću. U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana je izložba asistenata Departmana za umjetnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Ljubitelji umjetnosti imali su prilike uživati u nadahnutim radovima asistenata koji su stvarali u slobodno vrijeme. Predstavljeni radovi iz sva su tri studijska programa sa umjetnosti – slikarstva, modnog i grafičkog dizajna. Dekan Departmana umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu prof. dr. Samir Ljajić otvorio je izložbu. Bez obzira na različitu starosnu dob, umjetničke tehnike, discipline i uža interesovanja, ističe Ljajić, ova je izložba osmišljena tako da je različitost njen glavni kvalitet.

Prof. dr. Jasmina Pantelić bila je dio izložbe. Ističe da se nemjerljiva pažnja daje studetima i promociji svega onoga što kroz studijski program rade. Sada je, dodaje, poseban trenutak kada se može uživati u radovima onih koji stoje iza uspjeha svakog studenta.

Čak 13 njih promovisalo je svoje radove. Među njima Sedžda i Nedžma Zukorlić, Asmir Husović, Lejla Slezović, Paša Gicić, Šejla Garčević, Davud Turković, Esad Jašarević, Mersija Džanković – Jašarević, Elifa Drndar, Dženis Idrizović, Senada Crnovršanin i Amina Hasanbegović.

SANA – Hamza Škrijelj

Previous articlePOPIS: Za dijasporu poseban sajt, podatke mogu dati i članovi domaćinstava
Next articleU petak kamen temeljac za Pešter sahat-kulu