Stručna imena SPP-a u Savjetima i Komisijama Grada Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uloga Savjeta pri Skupštini Grada nije samo formalna i SPP je, kako navode odbornici predložila stručne kadrove za svaki od njih.

Savjet za urbanizam i saobraćaj zamjenik predsjednika – Faruk Zukorlić, Savjet za stambeno-komunalne djelatnosti – predsjednik Enver Međedović, Savjet za privredna pitanja i poljoprivredu – zamjenik predsjednika Esmir Salković, Savjet za zdravstvo –  predsjednik dr. Muamer Suljić,  Savjet za rodnu ravnopravnost – zamjenik predsjednika Alma Rizvanović, Savjet za praćene primjene etičkog kodeksa – predsjednik Mersad Curić, Komisija za pribavljanje i otuđenje nepokretnosti zamjenik – predsjednika Elvedin Kovačanin, Komisija za odnose sa vjerskim zajednicama – predsjednik Mustafa Fetić, kao druga brojna imena u svojstvu članova Savjeta.

Drago nam je da smo dobili priliku da ozbiljnije učestvujemo u radu Savjeta. SPP je delegirala svoje ljude, od struke i znanja, poštene i vrijedne spremne izdvojiti dio svog vremena i uključe se u rad ovih Savjeta, kaže Edin Numanović odbornik SPP-a.

Mislim da će na ovaj način pokazati kvalitete i dati opšti doprinos razvoju Grada i društva. U prethodnom periodu imali smo loša iskustva u radu Savjeta i Komisija jer stižu pritužbe naših članova da nije bilo sazivanja sastanaka, ističe Sead Redžović predsjednik Odborničke grupe SPP.

Podsjećaju i da Savjet za kulturu, informisanje i sport za dvije godine postojanja nije odražao nijedan sastanak.

Zamjerka je velika i mislim da bi ovaj problem trebali rješiti. Apel predsjednici, postavljena je tabla za Izudina Šuševića, svi smo glasali za takav prijedlog i vrijeme je da se upriliči svečanost. To je obaveza Skupštine Grada i nas koji smo to izglasali, kaže Jonuz Džanković, odbornik SPP-a.

Također, ukazano je i da članovi Savjeta o sastancima nisu bili obaviješteni na vrijeme uz kašnjenje radnog materijala, a njihovo funkcionisanje, podsjećaju uvjetovano je zakonskim okvirima.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img