Zukorlić o očuvanju vlasti u Sjenici – Radit ćemo isključivo u interesu naroda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je u centralnom uredu Stranke Pravde i Pomirenja održana press konferencija na temu očuvanja vlasti u Opštini Sjenici.

Na press konferenciji javnosti se obratio predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukorlić.

U svom obraćanju Zukorlić je kazao kako se proteklih dana odvijao pokušaj rušenja vlasti koju je napravio rahmetli Akademik Muftija Muamer Zukorlić, te da su pokretači istog dva odbornika.

Naveo je i to da ključna rečenica bivšeg SPP odbornika Fadila Nikšića koja je glasila da Muftijin Amanet u Sjenici se ne poštuje već dvije godine, a to je period u kojem je SPP na vlasti, ukazuje na činjenicu kako Nikšić nije bio zadovoljan ni za vrijeme Muftijinog života, te da po njegovom viđenju ni Muftija nije poštovao svoj Amanet.

Zukorlić je oštro osudio ovakvu izjavu, ali i kazao kako mu je drago da je narod Sjenice imao priliku da je čuje, te da na osnovu nje donosi svoje stavove i mišljenja.

Javnosti je malo poznato da su upravo ova dva odbornika pokušavali da sruše vlast u Sjenici i dok je Muftija bio živ, ali im to, ni tada, kao ni sada nije uspjelo.

Stranka Pravde i Pomirenja poručuje da koliko god željeli, neće doživjeti propast ovog pokreta.

Zukorlić je dodao i to da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv odbornika pred Statutarnim sudom Stranke Pravde i Pomirenja, ali i pored toga pozvao ih je da se pokaju i vrate na put pravde i pomirenja.

Također, Zukorlić je kazao i šta je to koaliciona vlast na čelu sa Strankom Pravde i Pomirenja dobrog uradila za dvije godine, kao i koje nove projekte je pored svih problema koje su zatekli pokrenula u Sjenici.

Stranka Pravde i Pomirenja je u posljednjim dešavanjima i pregovorima u Sjenici morala da bira između kompromisa sa SDP pod jasnim uslovima, a jedan od prvih je bio ostavka odbornice Latović ili pustiti da se formira nova kolacija na čelu sa SDA predsjednikom Opštine u sastavu SDA-SDP-Latović i Fadil Nikšić.

Predsjednički kolegij SPP je donio odluku jednoglasno, sa uslovom da za izvršenje te odluke je potrebna saglasnost porodice Hamidović na čelu sa bratom nevino ubijenog Edina Hamidovića.

Naglašavamo, da je porodica Hamidović u bilo kojem trenutku bila protiv ovakve odluke SPP bi dopustio rušenje vlasti.

Stranka Pravde i Pomirenja se ovom prilikom zahvaljuje porodici Hamidović na bezuslovnoj podršci.

Na današnjoj press konferenciji Zukorlić je dodao i to da razumije aktiviste Stranke Pravde i Pomirenja koje ljuti saradnja sa SDP, i to zbog težeg oblika kriminala u njihovim redovima, kao i poltronske igre, kao i mnogobrojnim svjedočanstvima bivših članova SDP o svim nezakonitim radnjama u njihovim redovima.

Dodao je i to da je svjestan da mnogi u Stranci Pravde i Pomirenja vide njih kao nosioca borbe upravo protiv SDP, ali da se te stvari ne rješavaju ljutnjom, te da ni rukovodstvo Stranke Pravde i Pomirenja nije oduševljeno situacijom u koju su je dovela dva odbronika, a samo i isključivo radi ličnog interesa.

SPP poziva svoje članstvo i svoje dužnosnike da još više rade, kako bi na izborima ostvarili što bolji rezltat i nikada više se ne doveli u ovakve situacije.

Također, SPP će praviti kompromise kako sa SDP i SDA, tako i sa svim srpskim strankama na principima pravde i pomirenja, sve do trenutka do kada ne osvoji većinu na izborima, kada će moći samostalno djelovati.

Bez obzira na nemile kompromise, SPP od svog programa i svojih načela neće odustati, raditi će samo i isključivo u interesu naroda.

Gospodin Munib Mujagić ostaje na čelu Opštine Sjenica, te nastavlja raditi na ekonomskom oporavku ove Opštine i nastavlja Sjenicu voditi putem prosperitetnije budućnosti.

Zukorlić navodi i da vjeruje kako će ovaj dogovor otvoriti put i suštinskim promjenama u Tutinu.

Zahvalio se Islamskoj zajednici u Srbiji i njenom poglavaru Muftiji Dudiću koji je dao nesebičnu podršku da se očuva sve ono što je rađeno protekle dvije godine za Islamsku zajednicu – Medžlis Sjenica.

Dodao je i to da će SPP vrlo brzo izaći da odlukom o formi nastupanja na predstojećim izborima za nacionalne savjete nacionalnih zajednica.

Na kraju se zahvalio i svima onima koji razumiju i vjeruju Stranci Pravde i Pomirenja, u vremenima kada ona trpi jake udarce, kada mnogi pokušavaju da je ugase, a ona upravo u takvom ambijentu bilježi sjajne rezultate.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img