Predstavnici Mešihata IZ- u Srbiji pobjednici 8. međunarodnog takmičenja iz Islamske vjeronauke u Zagrebu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Velikoj dvorani Islamskog centra u Zagrebu, u petak 02.09.2022., održano je 8. međunarodno takmičenje u Islamskoj vjeronauci za učenike završnih razreda osnovnih škola.

Mladi predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji pokazali su zavidno znanje iz Islamske vjeronauke, ali i općeg znanja, odgovarajući na pitanja inspirirana naučno-istraživačkim, edukativnim i izložbenim projektom “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Nakon formalnog dijela takmičenja uslijedio je takmičarski dio u kojem su predstavnici četiri zemlje ekipno odmjerili znanje.

Ekipu iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji činili su naši učenici Gojak Aiša iz Prijepolja, te Mujagić Dina i Hodžić Fatih iz Priboja koji su i odnijeli pobjedu u ekipnom plasmanu pobjedivši ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. U pojedinačnoj konkutenciji naša učenica Aiša Gojak je osvojila treće mjesto.

Kandidate za takmičenje su pripremali vjeroučitelji Mešihata islamske zajednice u Srbiji msc. Harun ef. Eminagić i Omer ef. Hodžić iz Priboja.

Na kraju su podijeljene nagrade i zahvalnice takmičarima i njihovim vjeroučiteljima.

Takmičenju su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz-ef. Hasanović, direktor Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Mevludi Arslani, imami, mualime, roditelji takmičara i zainteresovani posjetioci.

Sutradan u slobodnim aktivnostima svi učesnici su uživali u obilasku znamenitosti grada Zagreba sa svojim vjeroučiteljima i vrijednim domaćinima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img