Otvorene renovirane prostorije PU “Reuda” na Musali

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Početak nove školske godine Predškolska ustanova „Reuda“ obilježila je otvaranjem renoviranih prostorija na Musali. Otvaranju su prisustvovali predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i njegov zamjenik muftija dr. Rešad ef. Plojović.

Upravnica Predškolske ustanove „Reuda“ naglasila je da se nakon 8 godina rada ovih prostorija, ukazala potreba za renoviranjem, te da su mališani sada dobili idealne uslove za rad.

„Mi smo naišli na razumijevanje uvaženog muftije, podržali su nas u tom projektu, a Allah dž.š. nam je dao blagodat pa smo dobili i donatore koji su htjeli da udijele dio svog imetka kako bismo dobili ovako predivan prostor za naše mališane. Mi smo zaista ponosni na to kakav su prostor naši mališani dobili za rad i danas ovim činom mi na neki način otvaramo početak školske godine. Ispred Predškolske ustanove „Reuda“ želim da se zahvalim muftiji Dudiću sa svojim saradnicima koji su nas bodrili u toku ovih radova, zahvalnost dugujem i našim donatorima kojih ima puno, našem kolektivu i našem timu. Mubareklišem roditeljima, zaista je čast da njihova djeca dolaze ovdje i provode svoje dragocjeno vrijeme. Danas sa ovog mjesta naši vaspitači zajedno sa roditeljima i njihovim mališanima kreću da grade novu budućnost puni entuzijazma, puni kreativnosti sve do onog momenta kada mališani budu spremni da polete u neka nova osvajanja.“

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakao je da je predškolska ustanova „Reuda“ koja djeluje u okviru Mešihata Islamske zajednice, najelitnije obdanište ne samo u Novom Pazaru već i šire.

„Najbolji pokazatelj jeste to da nismo mogli udovoljiti svim potrebama naših roditelja koji su i ove godine htjeli svoju djecu povjeriti našim vaspitačicama, a ovaj objekat ovdje koji je za nepuna dva mjeseca u potpunosti doživio novo ruho, odnosno presvukli smo ovaj objekat u potpunosti i ako biste ušli unutra, vidjeli biste da je zaista prilagođen svim standardima, pedagoškim, metodološkim i svim drugim, te djeca koja će boraviti ovdje u jaslicama, ona koja će boraviti u ovom objektu do 3 godine, do 5 godina i sa 6 godina imat će najbolje uslove. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima onima koji su nam pomoglimo da opremimo ovaj ali i druge objekte i da su naše mualime, vaspitačice, odgajateljice u potpunosti spremne za nove izazove i novu školsku godinu, te da će dodatno uložiti truda i napora da odjeljenja naših obdaništa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici budu prepoznatljiva po kvalitetu, a oni će sve učiniti da opravdaju povjerenje roditelja koje su nam ukazali. Želim da se zahvalim svima koji su nam svih ovih godina pomagali u podizanju naših obdaništa, finansijki izdvajali od sebe za sebe, posebno želim da se zahvalim svima onima koji su nam u prethodna dva mjeseca pomogli da ovaj objekat dobije novo ruho. Mnogo je onih koji su uzeli učešća, posebno želim da se zahvalim našim vrijednim aktivistima i džematlijama, porodicama Muratović koji su iz Njujorka prepoznali kvalitet naših obdaništa i u značajnoj mjeri pomogli. Zahvaljujući Svevišnjem Stvoritelju Allahu dž.š., a uz svesrdnu njihovu podršku i pomoć, oni su nama pomogli da ovaj objekat ugleda svjetlo dana.“

Iz Predškolske ustanove „Reuda“ naglašavaju da su u toku renoviranja u nekoliko odjeljenja, te da neće stati sve dok djeca ne dobiju najbolje uslove za rad.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img