SPP: Puna podrška opštinskoj vlasti u Sjenici – Nuhović isključen iz članstva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon odluka na izbornom Kongresu stranke, u Novom Pazaru je održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Stranke Pravde i Pomirenja.

Na ovoj sjednici usvojen je plan aktivnosti za naredni period i pravac političkog djelovanja Stranke Pravde i Pomirenja.

Sjednici su kao gosti prisustvovali članovi Predsjedništva Stranke Pravde i Pomirenja u Crnoj Gori na čelu sa Seidom Hadžićem.

Na ovoj sjednici podijeljene su nadležnosti potpredsjednicima.

Stranka Pravde i Pomirenja najoštrije je osudila zlonamjerne napade na funkcionere Stranke Pravde i Pomirenja u ambijentu kada Opština Sjenica niže uspjehe i kada je uzor ostatku regije Sandžaka kako se izlazi iz finansijske krize u koju je ovu Opštinu dovela prethodna vlast, a koju su činile SDA i SDP kroz razna zaduživanja.

Također, članovi Predsjedništva su dali punu podršku opštinskoj vlasti u Sjenici na čelu sa predsjednikom Opštine gospodinom Munibom Mujagićem.

Osudili su sve aktivnosti koje je preduzeo Nusret Nuhović na obaranju vlasti, a koje imaju za cilj samo i isključivo lični interes, a na štetu građana Opštine Sjenica.

Shodno tome Predsjedništvo Stranke Pravde i Pomirenja je isključilo Nusreta Nuhovića iz članstva.

Pored Nusreta Nuhovića, iz članstva su odlukom Predsjedništva Stranke Pravde i Pomirenja isključeni i svi članovi koji su dali podršku osnivanju kluba pod nazivom Bošnjačko-srpski savez u Prijepolju, na čelu sa Samirom Tandirom.

Predsjedništvo na svojoj sjednici je donijelo odluku da će Stranka Pravde i Pomirenja upotrijebiti sva zakonom dozvoljena sredstva kako bi se sačuvalo dostojanstvo svakog člana Stranke kao i njen kredibilitet i ugled u konačnici.

Članovi Predsjedništva su usvojili odluku o profesionalnom angažmanu Anide Skenderagić na poziciju glasnogovornice Stranke Pravde i Pomirenja.

Na sjednici je Usame Zukorlić izvijestio Predsjedništvo o pregovorima o učešću u Skupštini i Vladi Republike Srbije, te je Predsjedništvo jednoglasno podržalo predsjednika stranke u nastavku pregovora o učešću u predstojećoj Vladi Republike Srbije.

Predsjedništvo je formiralo Centralni izborni štab za predstojeće izbore za nacionalne savjete nacionalnih zajednica i iskazalo namjeru da podrži liste za bošnjačke, romske, aškalijske i izborne liste drugih nacionalnih zajednica.

Fotografije sa sjednice Predsjedništva možete pogledati OVDJE.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img