SPP Bujanovac se sastao sa predsjednikom stranke Zukorlićem: Zalagati ćemo se za unaprijeđenje prava romske zajednice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas su u Novom Pazaru članovi Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac predvođeni gospodinom Ademom Salihijem posjetili centralu ove stranke i sastali se sa predsjednikom ove stranke koji je nedavno izglasan i za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije gospodinom Usamom Zukorlićem.

Zukorlić je sa svojim članovima razgovarao na temu unaprijeđenja kako individualnih tako i kolektivnih prava romske zajednice.

Predsjednik Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac gospodin Adem Salihi je kazao da je romska zajednica prepoznala zastupanje interesa njenog naroda u ovom pokretu, te da će nastaviti davati nesebičnu podršku napretku SPP-a.

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije zahvalio se delegaciji na svom dolasku, te kazao da će se kroz skupštinske klupe zalagati za interese nacionalnih manjina među kojima je i romska populacija, kao i za unaprijeđenje njihovih prava.

Predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Zukorlić je dodao i to da će se zalagati za pozicije romske populacije u državnoj vlasti, uvođenje vjeronauke za Rome muslimane kao i za inkluziju Roma u državnim ustanovama.

Inače, Stranka Pravde i Pomirenja u Bujanovcu ima svoja dva odbornika, a na prethodnim izborima u ovoj Opštini je osvojila i rekordan broj glasova.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img