Počela nova školska godina

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Počela je nova školska godina u kojoj će nastavu u 1.829 osnovnih i srednjih škola u Srbiji pohađati 700 hiljada đaka, među kojima će više od 65 hiljada njih prvi put sesti u školske klupe.

Tim povodom posjetili smo osnovnu školu “Bratstvo” i razgovarali sa direktorom te škole, koji je naglasio da je prvi dan školske 2022/2023 godine, protekao u najboljem redu.

“Osnovna škola “Bratstvo” kao i svake godine upisuje veliki broj učenika prvog razreda. Mi smo ove godine upisali preko 250 učenika formiranih u 9 odjeljenja i sada brojimo sigurno oko 1800 učenika, što nas čini jednom od najvećih i najbrojnijih škola u Srbiji.”
Istakao da je zadovoljan obrazovnim sistemom.

“Sve ide kako treba, velika su ulaganja u obrazovanje, velika su ulaganja u infrastrukturu za obrazovanje i sve protiče u najboljem redu. Kao što vidite mi smo jedna od rijetkih škola u Srbiji gdje ima i zatvoreni bazen, vjerovatno smo i najljepša škola u Srbiji. Poruka za prvake koji danas počinju jeste da slušaju učitelje, da slušaju roditelje, imaju dobre uslove za rad a na njima je da uče kako bi im škola protekla brzo i uspješno.”

Prvo polugodište za đake u Srbiji biće završeno u petak, 30. januara 2022. godine. Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 23. januara 2023. godine i trajaće do utorka, 6. juna za učenike osmog razreda, odnosno do 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img