Home Rubrike Vijesti Objavljeni školski kalendari, najavljen štrajk prosvjetara 1. septembra

Objavljeni školski kalendari, najavljen štrajk prosvjetara 1. septembra

233

Školska godina počinje 1. Septembra a Unija sindikata prosvjtnih radnika Srbije najavila je prvog dana štrajkkada će u školama članicama Unije časovi biti skraćeni na 30 minuta.

Zahtevaju povećanje zarade od 20 odsto, isplatu ostatka dugovanja od 50.000 dinara, promkenu zakona, pravilnika i uputstava iz oblasti obrazovanja uz socijalni dijalog, kao i smanjenje broja učenika na najviše 24 u odjeljenju. Objavljen je I školski calendar s preciznim datumima Tako je zimski raspust od subote 31. decembra do nedelje, 22. januara 2023. Godine.

Početak drugog polugodišta biće u ponedeljak, 23. januara, a prolljetnji raspust planiran je od petka 7. do utorka 18. aprila. Posljednji nastavni dan školske godine biće petak, 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda, a 6. aprila za učenike osmog razreda.

Posljednji dan školske 2022./23. za učenike četvrtog razreda gimnazija, četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola i učenike trećeg razreda trogodišnjih stručnih škola je30. maj , a 20. juni za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i četvorogodišnjih srednjih škola, kao i prvog i drugog razreda trogodišnjih stručnih škola.

Previous articleNSZ raspisala treći javni poziv za program ‘Moja prva plata’
Next articleUred za hadž i umru Mešihata IZ-e u Srbiji organizira odlazak na umru u septembru