NSZ raspisala treći javni poziv za program ‘Moja prva plata’

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je treći javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, u ovoj godini. Prva faza namijenjena je isključivo poslodavcima, koji će od danas do 22. septembra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza programa namijenjena je nezaposlenim licima, koja će se za učešće moći prijaviti od 3. do 31. oktobra, takođe na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Treća faza odnosit će se na izbor kandidata od strane poslodavaca koji će imati mogućnost da vrše selekciju prijavljenih od samog početka njihovog prijavljivanja.

Konačan izbor kandidata poslodavci iz privatnog sektora obaviće od 1. do 15. novembra, a poslodavci iz javnog sektora od 16. do 30. novembra.

U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Četvrta faza realizacije programa podrazumijevat će potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak provođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva.

Program će se provoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba na mjesečnom nivou isplaćivat će mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img