Home Rubrike Vijesti Otpočeo Seminar kur’anskih znanosti u društvu 10 sandžačkih hafiza

Otpočeo Seminar kur’anskih znanosti u društvu 10 sandžačkih hafiza

229

Mešihat IZ-e u Srbiji, Škola Kur’ana Časnog i Medžlis IZ-e Novi Pazar organizirali su trodnevni seminar Kur’anskih znanosti u društvu 10 sandžačkih hafiza. Na prvom od spomenutih seminara govorili su predavači: Kurra hfz. Sabahudin Jerebičanin, hfz. Faris Dautović i hfz. Elvedin Avdović. Domaćin i moderator hfz. Irfan ef. Malić ističe da su ovakvi seminari dokaz da se emanet čuvanja Allahove riječi čuva u potpunosti.

Govoreći na temu: “Uvod u nauku kiraetima”, kurra hfz. Sabahudin Jerebičanin govorio je kako je i na koji način od prvog do posljednjeg dana sačuvana autentičnost Kur’ana u svom izvornom obliku.

Na temu: “Propisi stajanja i otpočinjanja tokom učenja Kur’ana”, govorio je hfz. Faris Dautović. Posebno predvodnici u namazu za kojima namaz obavlja cijeli džemat moraju strogo voditi računa da u jednom učenju na jednom jrekjatu ispričaju cijelu priču, u cjelini, ma koliko ona duga ili kratka bila.

Na temu: “Ahlak učača Kur’ana” govorio je hfz. Elvedin Avdović. Učitelj mora uvažavati i poštovati svog učenika, podvlači on.

Seminari se održavaju u Hajrudin (Paričkoj) džamiji nakon akšam namaza.

SANA

Previous articleU Sjenici promovirana knjiga „Svjedočenje o kušnjama“ autora Hajra ef. Tutića
Next articleDelegacija BNV kod Gradonačelnika: Odaziv na popis stanovništva jako važan