Godina dana od ubistva Hamidovića – Istraga stoji u mjestu?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Navršila se godina dana ubistva novinara i humaniste Edina Hamidovića iz Sjenice. Hamidovića je 6. avgusta 2021. godine pred ženom i djecom ubio Emrah Latović.

 

Policija i Tužilaštvo bez odgovora, ubica i nalogodavci na slobodi

 

Agencija SANA uputila je dopis  Policijskoj stanici u Sjenici, Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru i Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu da nam dostave informacije o svim radnjama koje su preduzeli u slučaju ubistva Edina Hamdovića, te dostave informacije dokle se stiglo sa istražnim postupkom i da li je osim raspisane potjernice za Emrahom Latovićem još nešto preduzeto. Odgovore do zaključenja ovog članka nismo dobili.

Istraga stoji u mjestu

Osim što je za ubicom Emrahom Latovićem raspisana međunarodna potjernica i što su uhapšeni pa pušteni Denis Mujović koji je vozio ubicu u trenutku ubistva i Ranko Đurović iz sela Bare koji je Latoviću organizirao bjekstvo iz države u pravcu Crne Gore, tužilaštvo i policija se ne mogu pohvaliti ozbiljnijim rezultatima.

Očekuje se da do pomaknuća u istrazi i hapšenju ubice i nalogadavaca dođe ubrzo jer je slobode lišen načelnik Policijske stanice u Sjenici Bojan Trmčić koji se često nalazio na udaru javnosti, zbog kako je isticano, opstrukcije istrage protiv ubica Edina Hamidovića.

Ko je bio Edin Hamidović

Edin Hamidović je bio pripadnik sandžačke dijaspore koji je zbog svoje velike ljubavi prema rodnoj Sjenici iznajmljivao smještaj i u njoj provodio ljetnje dane.

Bio je veliki humanitarac i punih deset godina je organizirao sakupljanje pomoći za siromašne i za projekte od značaja za opštinu Sjenica.

U historiju Sandžaka se upisao kao neustrašiv čovjek, koji se nije dao uplašiti pred sjeničkim kriminalcima koji decenijama uništavaju taj kraj.

Upucan je nakon što je išao u šetnju sa porodicom, pod abdestom, nakon obavljenog jacija namaza u centru Sjenice.

Bio je oženjen i otac sedmoro djece.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img