Novi broj Glas islama u prodaji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi broj Glas islama (322 – jul 2022) je od danas u prodaji.

Na naslovnoj strani redakcija je svim vjernicima a posebno svojim čitateljima poželjela hairli i berićetnu novu Hidžretsku godinu.

U rubrici Naše viđenje, možete čitati autorski tekst dr. Jahje Fehratovića na temu CRVENE LINIJE.

„Neke od crvenih linija su naslijeđene prethodnim iskustvima i kušnjama kroz koje je bošnjački narod prolazio, te su kao takve usađene u njegovu kolektivnu svijest i najčešće se, po prirodi svog postojanja, nametnule za vrijednosti koje se nikada i ni po koju cijenu ne smiju pogaziti, niti se njima smije trgovati ili ih upotrebljavati u partikularne svrhe i za lične interese. U prvom redu, očuvanje cjelovitosti matične države Bosne i Hercegovine i Sandžaka kao domovinskog prostora življenja Bošnjaka, vjere islama, maternjeg bosanskog jezika, posebnosti bošnjačke kulture i tradicije. Također, očuvanje jedinstvene Islamske zajednice kao stožera i jedinog u kontinuitetu preživjelog stuba bošnjačkog naroda.“ – stoji u uvodniku ovog broja.

Pored ovog u novom broju Glas islama donosi stalnu rubriku „Pitanja i odgovori“ u kojoj na temu namaza i dobrovoljnog posta, na pitanja čitalaca odgovara muftija dr. Rešad ef. Plojović, fetva-i-emin, potom autorske tektove: Naređujte namaz – mr. Asmira Crnovrišanina, Podjela imovine – msc. Harun ef. Eminagića, Šta je to Hidžra – Džemile Dudić-Delić, Ispuniti povjereni emanet – dr. Mersade Agović, nastavak feljtona o genetičkom porijeklu sandžačkih porodica – Fehima Ličine, prijevodi tekstova sa arapskog i engleskog jezika eminentnih svjetskih daija, reportaže o aktivnostima Islamske zajednice, CHR Hajrata, te niz reportaža iz domovine i dijaspore.

Čitajte Glas islama, budite u toku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img