SPP na konsultacijama pred novu sjednicu Skupštine Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Skupštini Srbije nastavljene su konsultacije predsjednika parlamenta Ivice Dačića s predstavnicima izbornih lista, koje su ušle u parlament o konstitutivnoj sjednici koja će biti održana u ponedjeljak, 1. avgusta. Dogovoreno je da se konsultacije nastave i sutra u podne.

– Sutra nakon što bude održana sjednica Predsjedništva Srpske napredne stranke s početkom u 10 sati u 12 sati nastavljaju se razgovori oko pitanja potpredsjednika Narodne skupštine, kazao je dr. Ferid Bulić predsjednik Izvršnog odbora SPP-a.

Danas je, kaže, razgovarano i o tome ko će biti predsjednici i članovi skupštinskih odbora.

– Evidentno je da smo dobili ozbiljnu podršku vladajuće većine, odnosno SNS-a. Bilo je određenih osporavanja od strane opozicionih stranaka koje su izrazile stavove oko potpredsjedničkih mjesta. Mi smatramo da manjinske stranke, odnosno SPP i pripadnici manjinskih naroda trebaju imati predloženu ulogu od strane vladajuće većine u Narodnoj skupštini. Borit ćemo se za to i imamo potpuno razumijevanje vladajuće većine. Opozicija je u ovom trenutku pokazala da nema taj demokratski kapacitet i to je pokazala na jedan potpuno drugačiji način, rekao je za Sandžak televiziju dr. Bulić.

Nakon konstituisanja Skupštine i izbora njenih organa preći će se na formiranje Vlade, ministarstava i ministara. SPP je bila, napominje, partner i u prethodnom periodu i nastavit će tako s većim učešćem u vlasti, ističe Bulić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img