Mladi SPP-a u akciji čišćenja Gradskog parka u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon akcije čišćenja u Borićima na Đurđevim stupovima i korita rijeke Jošanice.Mladi Stranke Pravde i pomirenja očistili su Gradski park u Novom Pazaru.

– Cilj akcije čišćenja Gradskog parka je podizanje svijesti kod građana o tome da mi sami moramo voditi računa o javnim površinama ali i poruka svima da Gradski park svaki dan mora biti čist i da svi zajedno možemo doprinijeti da imamo čist i zdrav Novi Pazar. S obzirom na ljetnju sezonu veća je i posjećenost Gradskom parku ali, nažalost, mnogo više smeća građani ostavljaju iza sebe, kazala je Esma Ljajić, koordinator Mladih SPP.

– Apelovao bih na sve mlade koji koriste ovaj prostor da zajedno s nama odrade akciju i iza sebe ostave čist ovaj dio grada, navodi Džemil Pepić.

Inače, za podizanje ekološke svijesti neophodno je, ističu, ponuditi konkretne programe.

Da bi se mladi afirmisali u svim projektima. To nije samo akcija čišćenja već to moraju biti i radionice, razne posjete seminarima i drugim organizacijama koje se isključivo bave zaštitom životne sredine u našoj državi. Mi već imamo ugiran tim koji radi na zaštiti životne sredine i uvijek imamo ideje. Samo je pitanje vremena i trenutka kada ćemo neku od ideja realizovati, istakla je Esma Ljajić.

Mladi Stranke pravde i pomirenja nastavljaju s aktivnostima. Već sutra u prostorijama Stranke organizuju tribinu na temu Inkluzija.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img