Usame Zukorlić na obilježavanju genocida u Srebrenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pored brojnih državnih delegacija BiH, Crne Gore i drugih, te ambasadora brojnih država svijeta, komemoraciju prisustvuje i delegacija Stranke pravde i pomirenja predvođena predsjednikom Usamom Zukorlićem, kao i delegacija grada Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

U Memorijalnom centru Potočari u 11:00 sati počinje komemoracija žrtvama na kojoj će se prisutnima obratiti brojne zvanice. Nakon toga će biti odata počast i položeni vijenci za žrtve genocida. Kolektivna dženaza žrtavama genocida počinje u 13:20 sati, nakon podne-namaza, a predvodit će je reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.

Ove godine vječni smiraj pronaći će 50 nevinih žrtava genocida, a najstarija žrtva čiji posmrtni ostaci će biti ukopani ove godine u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima je Husejin Krdžić, rođen 1936. godine, koji je u trenutku smrti imao 59. godina.
Među žrtvama koje će biti ukopane ove godine nalaze se i tri maloljetnika. Radi se o dječacima koji su imali samo 16 i 17 godina kada su ubijeni. Bit će ukopani i blizanci Samir i Semir Hasanović, imali su samo 20 godina u trenutku smrti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img