Ambasador UAE Dhaheri provodi bajram u Sandžaku – Ovdje žive naša braća, želimo nastaviti investiranje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Slika može predstavljati 5 osoba, ljudi sjede i u zatvorenom

Ambasador Ujedninjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji nj.e. Mubarak AlDhaheri boravio je jučer i danas u Novom Pazaru u svojstvu specijalnog gosta predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića u povodu Kurban bajrama.

Ambasador je sinoć bio gost muftije Dudića sa saradnicima na zajedničkom iftaru, kao i jutros na centralnoj bajramskoj svečanosti u Islamskom centru Gazilar i bajramskom prijemu, nakon kojeg je govorio za Sandžak televiziju.

Ambasador je na početku svog obraćanja uputio čestitku u povodu Kurban bajrama, svim gledaocima Sandžak TV, žiteljima Sandžaka, Srbije i svim muslimanima svijeta, uz dovu i želju da ga provedu u zdravlju, rahatluku i radostima.

„Povod konkretno ovog dolaska jeste iftar koji je muftije Dudić upriličio sinoć za nas sa svojim saradnicima, ali i klanjanje bajram namaza i praćenje kurbanske akcije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji čiji smo i mi donatori u smislu donacije određenog broja kurbana. Inače prisustvo i aktivnosti predstavnika UAE u Sandžaku traju znatno duže, kroz projekte izgradnje dijagnostičkog centra, osnovne škole, vrtića, fabrike u blizini i brojnih drugih projekata. Naša pomoć Sandžaku i Islamskoj zajednici konkretno će se nastaviti, ali sve mora ići na nivou dviju vlada, Vlade UAE i Vlade Republike Srbije. Mi smo imali prilike da se upoznamo sa potrebama Islamske zajednice. Ovo su naša braća, i mi ćemo učiniti sve da pomognemo i nastavimo s investiranjem u Sandžak i projekte Islamske zajednice. Ali podvlačim sve će ići na relaciji i uz saglasnost dviju vlada.“ – kazao je ambasador.

Nakon prijema, ambasador AlDhaheri je u društvu muftije Dudića prisustvovao zvaničnom otpočinjanju kurbanske akcije i prinošenju prve žrtve.

Razgovor za Sandžak TV pogledajte na linku: https://youtu.be/4ZIV2CG-YrU

(SANA)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img