Internacionalni univerzitet bogatiji za savremeni računarski kabinet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat IZ-e u Srbiji uručio je donaciju Univerzitetu u svrhu opremanja savremenog računarskog kabineta za smjer Informatike. Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevud ef. Dudić sa delegacijom posjetio je rektora UNINP-a prof. dr. Suada Bećirovića i njegove saradnike i presijecanjem vrpce zvanično i otvorio ovaj kabinet. Rektor Bećirović, zahvalan Mešihatu na donaciji, poručio da će studenti Informatike imati najbolje uvjete za plodonosan rad i velike rezultate.

Želim se zahvaliti glavnom muftiji IZ-e u Srbiji dr. Mevludu ef. Dudiću i njegovim saradnicima što su, par dana prije Kurban bajrama, cijeli Univerzitet obradovali jednom posebnom donacijom kroz računarski kabinet koji obuhvata 20 računarskih stanica. Mi smo ga opremili najnovijom tehnologijom koja će biti bitna za naše informatičare koja će biti bitna posebno na studijskom programu Informatike i Poslovne informatike, tako da će naši budući diplomirani informatičari da nastave još lakše putem svog uspjeha i velikih rezultata”, kazao je rektor dr. Bećirović.

Mešihat IZ-e uvijek će biti na raspolaganju Internacionalnom univerzitetu, poručuje muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Ovaj univerzitet je, dodaje Muftija, najbolji i zaslužuje najbolje uvjete.

“Ovo je nastavak podrške UNINP-u i od samog početka kada ga je IZ osnovala pa sve do današnjeg dana, pa će tako, ako Bog da, biti i u narednom periodu. Mi nismo odustajali, već smo uvijek radili na podršci UNINP-u. Ovaj je Univerzitet u prethodnih 20 godina igrao veoma značajnu ulogu na polju obrazovanja i tako će, ako Bog da, biti i u narednom periodu. Sa ovom donacijom, a u razgovoru sa rektorom i njegovim saradnicima složili smo se da baš u ovim predbajramskim danima trebamo obradovati ovaj Univerzitet i svakako naše studente, posebno one koji su se odlučili studirati u godini 2022/2023”, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Delegaciju Islamske zajednice činili su još i muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, koji je, ujedno i predsjednik Savjeta univerziteta, kao i generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj. Na kraju je uručena i zahvalnica Islamskoj zajednici u Srbiji u svrhu opremanja savremenog računarskog kabineta za smjer Informatike.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img