Home Rubrike Vijesti OBAVJEŠTENJE O KURBANSKOJ AKCIJI

OBAVJEŠTENJE O KURBANSKOJ AKCIJI

265

Mešihat Islamske zajednice obavještava vjernike da je u toku kurbanska akcija, iz koje će biti obezbijeđeno meso za potrebe ishrane učenika odgojno-obrazovnih ustanova i korisnika vakufskih kuhinja Centra za humanitarni rad Hajrat, ugroženih i siromašnih porodica na prostoru Islamske zajednice, te da se uplate vrše na blagajni Mešihata ili blagajnama medžlisa Islamske zajednice, dok će se klanje kurbana obaviti pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere, uz izvršenje popisanih analiza mesa svakog zaklanog grla u cilju utvrđivanja nepostojanja zaraznih bolesti.
Imajući u vidu enormno visoke temperature, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem živih kurbana, niti zaklanih u režiji pojedinaca, te da se u danima Bajrama neće organizirati podjela kurbanskog mesa na platou Mešihata, već će se ona siromašnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama vršiti nakon Bajrama, shodno potrebama i dogovoru.
S obzirom na nepostojanje zainteresiranih otkupljivača, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem kurbanskih koža, te poziva sve one koji u privatnoj režiji budu klali kurbane da izvrše i propisano zbrinjavanje kurbanskih koža.
Očekujući razumijevanje vjernika za pomenute odluke, molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli sve naše ibadete i kurbane.

Mešihat Islamske zajednice

Previous articleSva hapšenja i atentati na sandžačkog lidera Aćifa ef. Hadžiahmetovića
Next articleKonkurs za upis studenata na Internacionalnom univerzitetu otvoren do 7. jula