Škola Kur'ana Časnog organizirala tradicionalni turnir u odbojci

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon turnira u malom fudbalu, Škola Kur'ana Časnog organizovala je peti tradicionalni turnir u odbojci.

Učesnicima se nakon proučenih ajeta iz Kur’ana Časnog, obratio direktor škole hfz. Irfan ef. Malić, ističući da lijepo ponašanje mora biti prioritet ovog takmičenja, pa tek onda pobjeda i sve ostalo.

“Danas ste ovdje da se na ovaj način zabavite, družite, upoznate ali prije svega da pokažete onaj kuranski ahlak. Ovdje jeste bitno ili manje bitno ko će pobijediti, bitnije je da ste svi učesnici ali ono što je najbitnije jeste da se upoznate, da se družite i da pokažete taj kuranski ahlak. Vi ste i u Školi Kur’ana i danas ovdje ali i van Škole Kur’ana, vi ste ambasadori Kur’ana i vi prezentujete kuranske vrijednosti i kuranske ljepote vašim lijepim ponašanjem. Molim Uzvišenog Stvoritelja da vas obilato nagradi, da nagradi vase porodice, roditelje što vas šalju u Školu Kur’ana Časnog. Želim da i dalje nastavite da budete dobri kao što ste dobri i do sada bili i da sutra budete dobri ljudi i dobri vjernici.”

Prvo mjesto osvojilo je odjeljenje Škole Kur'ana Časnog Ebu Hanife iz Sjenice, drugo mjesto odjeljenje Škole Kur’ana Časnog iz Radohovaca a treće mjesto odjeljenje Škole Kur'ana Časnog iz Ljeskove.

Nagradu za najbolju odbojkašicu turnira osvojila je Dželili Mahmutović.

“Nisam baš očekivala ovu nagradu jer su svi igrači fenomenalno igrali i čast mi je da sam ja dobila ovu nagradu. Zadovoljna sam kako je sve proteklo, čak i da nismo pobijedili, družili smo se i bilo nam je lijepo i atmosfera je bila odlična.” Dželila Mahmutović

Iz Škole Kur'ana Časnog poručili su da će nastaviti sa realizacijom istih i sličnih vanastavnih aktivnosti u svom daljem radu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img