Muftija Dudić: Majke Srebrenice u Mešihatu IZ uvijek će imati prijatelja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Mešihata IZ u Srbiji, s rukovodiocima ustanova i glavnim imamima, i ove godine bit će na obilježavanju godišnjice od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 11. jula 1995. godine

 

Nas desetak do petnaest s ahmedijama prisustvujemo dženazi. I ove godine ćemo, ako Bog da, prisustvovati. Islamska zajednica i muslimani uvijek će imati svog predstavnika koji će predstavljati muslimane s ovih prostora, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

 

Muftija Dudić već je u Potočarima održao hutbu i uručio donaciju Udruženju EMMAUS u Srebrenici

 

Tu je oko dvije stotine učenika koji borave i imaju sve što im je neophodno, i noćenje i hranu. Također, u tom Edukativnom centru bit će i starački dom. Majke Srebrenice kako stare ostaju bez ikoga imat će svoje apartmane i posebne ekipe brinut će o njima. Ambulantu, restoran, sve što je potrebno one će imati.

 

Mešihat Islamske zajednice i muslimani iz čitavog svijeta odlučili su dati doprinos za ovaj veliki kompleks

 

Zato kad sam to vidio u prisustvu Majki Srebrenice s glavnim imamom, direktorom Emmaus centra, rekao sam da želimo biti dio ovoga. To me posebno raduje.

 

Muftija podsjeća da Majke Srebrnice u Mešihatu Islamske zajednice imaju prijatelja, a Srebrenica je ispit za svakog muslimana .

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img