Održan kurs kreativnog pisanja na UNINP

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan je kurs “Kreativno pisanje” pod mentorstvom prof. dr. Branislave Vasić Rakočević tokom kojeg su polaznici kursa uspješno ovladali tehnikama kreativnog pisanja i unaprijedili svoja znanja o kraćim proznim formama.

“Jako je veliko zadovoljstvo družiti se sa ovim divnim, mladim ljudima. Mi smo koncipirali ovaj kurs kao jedan zabavan momenat u kojem su naši studenti izrazili mogućnost da nauče nešto o kreativnom izražavanju u proznoj formi, tako da se lijepo družimo i ovim putem pozivamo u budućim vremenima sve nove da nam se pridruže”, kazala je prof. dr. Branislava Vasić Rakočević.

Studenti zadovoljni samim kursem. Jako je bitno, ističu, znati se kreativno izražavati.

“Ja sam Mirza Pilica i polaznik sam ovog kursa za kreativno pisanje. Smatram da je kreativno pisanje svima potrebno kako bi smo kreativno i slobodno izražavali svoje misli i svoj um”, ističe student Mirza Pilica.

Treba napomenuti i to da je Departman za filološke nauke organizovao i kurs “Engleski jezik za putovanja”, tokom kojeg su polaznici upoznati sa vokabularom i frazama na engleskom jeziku koje mogu biti korisne prilikom putovanja.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img