Mural studenta UNINP-a ukrasio zid Gradske ulice u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Student 3. godine slikarstva na Departmanu umjetnosti UNINP-a Filip Arizanović je, pod mentorstvom prof. Mirze Župljanina na zidu u ulici Gradskoj u Novom Pazaru odradio afirmativni mural sa porukom koliko je važna knjiga u životu svakog čovjeka. Značaj znanja, saglasni su njegov mentor i on, na vrhu su prioriteta svakog mladog čovjeka. Posjetili smo danas mural i razgovarali sa Arizanovićem i njegovim mentorom. Filip ističe da je ovo za njega velika čast.

“Za mene je zaista velika čast što sam dio ovog projekta i što su baš mene izabrali da radim ovaj mural. On predstavlja asocijaciju na važnost knjige i čitanja, jer danas, posebno mlađe generacije, rijetko kada čitaju, pa smo željeli da ukažemo na to koliko je, zapravo, važna knjiga i obrazovanje. Ovaj projekat realizirao sam u saradnji sa Univerzitetom i profesorom Mirzom pošto je on mentor slikarskih tehnologija, odnosno zidnog slikarstva. Došli smo do motiva da to bude neka biblioteka koja će mlađim generacijama biti inspiracija za učenje i obrazovanje”, kazao je Filip Arizanović.

Mentor Mirza Župljanin zadovoljan muralom u konačnici. Još jedan način, ističe, da studenti iskažu svoju kreativnost.

“Studenti su na ovaj način iskazali svoju kreativnost, inovativnost i znanje stečeno na samom Univerzitetu. Kao motiv su, vidite, police sa knjigama, kako bismo kroz vizuelnu komunikaciju sa posmatračen bar djelimično približili značaj obrazovanja kako za pojedinca, tako i za porodicu i za samu zajednicu”, kazao je prof. Mirza Župljanin.

Sličan događaj očekuje se i u OŠ Bratstvo čiji će zid također ukrasiti mural u režiji studenata UNINP-a.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img