Home Rubrike Vijesti Ljetnji kursevi na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru

Ljetnji kursevi na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru

360

Studirajući humanističke znanosti, domaće filologije, mladi se ugrađuju u cjelokupan društveni proces. Bez izuzetnog filologa društvo ne može stremiti boljitku, naglašava prof.dr. Amela Lukač Zoranić prorektorica za nauku Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru predstavljajući Departman za filološke nauke

 

Tako da je ovo otvoren poziv mladima koji žele više upoznati sebe, svoj jezik na način na koji dosad nisu imali prilike da to čine, da se upoznaju s bošnjačkom književnosti koja zaista ima opus poznat mladim ljudima da to učine na Internacionalnom univerzitetu i da se prijave. Svoje znanje obogate i prošire s drugim opusima, bilo da je u pitanju srpska književnost i jezik, ili ako se odluče studirati engleski i njemački jezik i književnost imat će zaista velike mogućnosti.

Doc.dr. Kimeta Hamidović, rukovodilac Departmana za filološke nauke podsjeća da su u toku Ljetnji kursevi u organizaciji Departmana za filološke nauke.

-U pitanju je kurs engleskog jezika za putovanja. Polaznici će saznati više o vokabularu koji se koristi tokom putovanja. Potom, slijedi i radiona “Kako mislimo u jeziku” sa studijskog programa Bosanski jezik i bošnjačka književnost. Zatim radionica iz Njemačke kulture gdje će se polaznici upoznati s činjenicama o njemačkoj kulturi.  Poslije toga je kurs koji dolazi sa Srpskog jezika i književnosti. Radi se o kreativnom pisanju. Radionica je 29. i 30. i potom, s Bosanskoj jezika i bošnjačke književnosti kurs “Razgovor o bošnjačkim književnicama”

Msc. Rejhana Selmanović, upravnica Biblioteke napominje da su vrata Univerzitet uvijek su otvorena.

-Tu je i pult gdje se mogu dobiti sve neophodne informacije. Tu su informatori, a na sajtu UNINP-a mogu se naći dodatne informacije. Mi smo institucija koja je uvijek otvorena i pruža sve informacije i budućim studentima i svima kojima je potrebno

Previous articleZlatni đaci OŠ “Bratstvo” u Novom Pazaru
Next articleSvjedok četničkog genocida u Limskoj dolini (1943) – Halil Rizvanović (1928) iz Novog Pazara