Home Rubrike Vijesti UNINP: Studenti Departmana za pedagoško psihološke nauke s odličnim praktičnim znanjem

UNINP: Studenti Departmana za pedagoško psihološke nauke s odličnim praktičnim znanjem

177

 

Studenti Departmana za pedagoško-psihološke nauke već na početku studija upoznaju sebe jer jedino tako mogu biti spremni da rade s drugim ljudima ipristupe pomaganju i saradnji, što je u osnovi svakog psihologa.

-Mislim  da su impozantne slike kada budete član komisije ili mentor studenta smjera Vaspitač djece predškolskog uzrasta ili psihologa kada u prezentaciji svog završnog rada u određenom broju slajdova predstavi svoje aktivnosti koje je realizovao tokom stručne prakse ili tok predmeta Uvod u profesionalnu praksu ili kroz metodike. Znači, pored teorijskog znanja svakako predstavljaju određeni nivo pozitivnih vještina i sposobnosti za taj rad, kaže doc.dr. Amela Muratović rukovodilac Departmana za pedagoško-psihološke nauke UNINP

Doc.dr. Semrija Smailović, prof. Departmana naglašava da većina univerziteta u Srbiji ima problem s nedostatkom stručne prakse.

-Zahvaljujući Upravi i menadžmentu taj problem smo riješili na vrlo interesantan i dobar način. Potpisani su sporazumi o saradnji s institucijama u društvenom i privatnom sektoru. Studenti su raspoređeni u zavisnosti od toga s koje godine studija dolaze i raspoređuju se na osnovu usvojenog znanja.

Da Departman neprestano napreduje potvrđuje nekadašnja studentica, danas asistentica 

Nijedna sedmice ne može proći bez aktivnosti. Motivišemo studente a kad vidimo koliko su vrijedni, radni, koliko žele učestvovati u svim aktivnostima motivišu i nas za neke dodatne aktivnosti, ističe Bakić

 

Previous articleU arapskim zemljama nema takve širine kakvu nudi Fakultet za islamske studije
Next articleNovi Pazar: Protest građana zbog ekološke katastrofe u nedjelju u 16 sati