Home Rubrike Vijesti Međedović: Provesti istragu o odgovornosti za ekološku katastrofu

Međedović: Provesti istragu o odgovornosti za ekološku katastrofu

335

Oglasilo se Povjereništvo SPP-a nakon ekološke katastrofe u Novom Pazaru i izlivanja mazuta u rijeku Rašku iz Gradske toplane. Nečuveno je da ovo preduzeće može uopšte imati takav problem, kaže prof. dr. Enver Međedović predsjednik Povjereništva SPP. Zbog ekološke katastrofe neophodno je provesti istragu o odgovornosti. Apel će biti upućen gradskim vlastima, ali i republičkim organima.

Ono što je problem i dogodi se da u novinama piše krvava rijeka, crna rijeka, ispuštanje otrovnih hemikalija, niko nikada nije odgovarao. Hajde da neko odgovara i to će preventivno djelovati na one koji su nešto takvo planirali uraditi.Hajde da kaznimo, da li novčano ili nekako drugačije, počinitelje takvih djela pa da nastavimo dalje i da se to više ne događa u budućnosti, kaže Međedović.

Inače, povjereništvo SPP-a osluškuje probleme građana i nastoji reagovati

 

Očigledno je da sve komponente koje čine zdrav život ljudi nama su povrijeđene. Rijeke se zagađuju na očigled svih građana. Ispuštanje mazuta iz Gradske toplane veoma je bolno i velika rana za sve nas. Zabrinjavajuće je stanje i pozivam građane koji vole ovaj grad da nam pomognu da se ovi problemi riješe u Novom Pazaru, poručuje Sadika Džanković pomoćnica Povjerenika SPP

Safet Smailović, povjerenik SPP-a poziva sve nadležne inspekcije da se pozabave problemima

-Mi smo imali zagađenje vazduha od toplana, lož ulja, krpa koje su se bacale u zimskom periodu da bi se ložile i mislim da je to nedopustivo. Inspekcije trebaju raditi svoj posao kako bi se konačno riješio problem ekološke katastrofe i zagađenja u našem gradu, kaže Smailović

Građani Novog Pazara inače žive u teškoj ekološkoj situaciji, pogotovo kad se govori o zagađenosti u zimskom periodu.  Također, Međedović najavljuje da će SPP podržati da od 18 sati u Novom Pazaru bude strogo zabranjena bilo kakva vrsta saobraćaja u centru grada.

 

Previous articlePriča o uspješnom Bošnjaku iz Beča koji je odlučio da se vrati u Bosnu
Next articleSve više učenika iz državnih škola upisuje FIS