Zoranić priznao krađu telefona novinaru Fetiću – Osuđen na 5 mjeseci uslovne kazne

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor Sandžak media centra Salahudin Fetić saopštio je danas da mu je nakon 3 godine i 8 mjeseci vođenja postupka pred policijskim, tužilačkim i sudskim organima, od strane Osnovnog suda u Novom Pazaru, vraćen mobilni telefon koji mu je otet u Skupštini grada Novog Pazara 15.10.2018. godine i to u trenutku dok je u svojstvu novinara mobilnim telefonom snimao dešavanja na Skupštini.

Nakon što je prije 8 mjeseci Ramiz Župić priznao krivicu (tj. da je namjerno oteo/ukrao mobilni telefon od novinara i nakon toga dodao ga Suadu Zoraniću) i Suad Zoranić je prije nekoliko dana priznao krivicu (tj. da je učestvovao u organiziranju napada na novinara i učestvovao u krađi mobilnog telefona od istog).

Postupak je vođen po tužbi javnog tužioca, i obojica okrivljenih nakon sklapanja dogovora o priznanju krivice sa tužilaštvom, osuđeni su na minimalnu kaznu od pet mjeseci zatvorske kazne uslovno. Razlog minimalnih kazni su prema riječima suda „dosadašnje dobro vladanje okrivljenih, te podatak da do sada nisu krivično osuđivani, te da im je ovo prvo krivično djelo“.

– Iako nezadovoljan jako niskim kaznama, vrlo sam zadovoljan da je pravda iole zadovoljena, iako ne u potpunosti, te se ovom prilikom zahvaljujem i tužiocu i sudiji na korektnom odnosu i profesionalnom vođenju postupka, uprkos teškim okolnostima u kojima je ovaj postupak vođena, saopštio je Fetić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img