CHR Hajrat dodijelio zahvalnice džematima i imamima medžlisa IZ-e Sjenica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor Centra za humanitarni rad Hajrat uručio je zahvalnice džematima i imamima Medžlisa Islamske zajednice Sjenica koji su dali veliki doprinos radu vakufskih kuhinja u ovoj opštini. Zahvalnicu ispred Medžlisa IZ-e Sjenica primio je predsjednik Medžlisa, a zahvalnice su uručene i imamu Fikretu ef. Fijuljaninu i džematu sela Draževiće, imamu Selvetu ef. Rašljaninu i džematu Sabur džamije kao i imamu Sulejmanu ef. Baždar i džematu Karajukića Bunari.

Direktor Centra za humanitarni rad Hajrat Mirsad ef. Bećirović zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli da vakufske kuhinje funkcionišu neprestano.

“Došao sam sa namjerom da se zahvalim Medžlisu na podršci Hajratu svih ovih godina, a posebno za doprinos vakufskoj kuhinji ovdje u Sjenici gdje smo svakog mjeseca aktivni, naročito imami gdje po odluci Mešohata treća džuma u mjesecu bude za vakufske kuhinje u Sandžaku. Zato sam došao da vam se lično zahvalim za podršku koju dajete da bismo ostvarili naše ciljeve. Hvala glavnom imamu Berin ef. Ljajiću, predsjedniku Medžlisa Kemalu ef. Mahmutoviću kao i koordinatoru Hajrata ovdje u Sjenici, Mensuru ef. Hamidoviću koji je svakodnevno na terenu. Isto tako i Fikret ef. Fijuljaninu, Selvet ef. Rašljaninu i najstarijem Ramiz ef. Hamidoviću koji je od ranije bio uključen ovdje a sada i njegov sin. Molim Allaha da vas nagradi, da vam podari svaki hajr i sreću. Skromno ćemo danas sa nekim zahvalnicama da vam se zahvalimo, s tim da su zaslužni i ostali imami koji su na terenu a koji danas nisu ovdje. Zahvalnice su namijenjene kako za imame tako i za džemate koji prikupljaju sredstva za održavanje vakufskih kuhinja. Vi znate da nisu samo vakufske kuhinje u pitanju već i pomoć jetimima, pomoć bolesnim osobama. Prije dvije godine kada je bila korona znate da smo bili prisutni svi ovdje u Sjenici, Tutinu, Pazaru, Prijepolju, Priboju Brodarevu, Novoj Varoši i tako dalje. Kod nas su aktuelne izgradnje kuća, do sada smo izgradili preko 130 kuća posredstvom Hajrata, uz podršku i pomoć imama, džematlija iz Sandžaka i dijaspore. Zaiata sa srca želim da se zahvalim svima.”

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sjenica Berin ef. Ljajić zahvalio se direktoru Hajrata za ovaj lijepi gest.

“Biti zahvalan imamima i Medžlisu kao i svim vjernicima za aktivnosti koje poduzimaju u smjeru pomaganja vašeg rada na Božijem putu, itekako je bitna stvar kako nama efendijama, tako i džematlijama koje predstavljamo. Prije svega hvala vam što postojite, hvala vam što nam olakšavate da hranimo gladne, da posižemo jetime, da obezbjeđujemo ljudima krov nad glavom i da sve to nama činite pristupačnim da prosto zaslužujete da vam se zahvalimo što kao institucija postojite i nama olakšavate ovaj ibadet sadake. Često puta se mi efendije smetnemo o našem halu i obavezama pa zaboravimo na te najpotrebnije ali kada nam dođe ta poruka da treba na kraju mjeseca da postavimo sedžadu, nekako prvo sebe potaknemo a onda i druge da ne zaboravimo na jedan veličanstveni ibadet koji se zove sadaka.”

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Sjenica Kemal ef. Mahmutović se zahvalio Hajratu na svim aktivnostima koje su imali u ovom Medžlisu.

“Posebnu zahvalu Hajratu jer nam je otvorio vrata da možemo svi zajedno kao džemat, kao zajednica, kao Medžlis da učestvujemo u svim ovim hajrli projektima koje Hajrat nesebično radi na ovim prostorima. Medžlis Islamske zajednice Sjenica je spreman da učestvuje u svakoj akciji koju Hajrat sprovodi, dajući punu podršku radu ove organizacije kao i svi naši imami koji se nesebično zalažu da podignu rad Hajrata i svih naših akcija na jedan visok stepen.”

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img