CHR Hajrat dodijelio zahvalnice džematima i imamima medžlisa IZ-e Novi Pazar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zahvalnice su uručene džematu hadži Mehove džamije i imamu Seadu ef. Islamoviću, džematu Arap džamije i imamu hfz. Sabahudinu ef. Jerebičaninu, džematu Nur džamije i imamu hfz. Adnanu ef. Dupljaku, džematu IC Gazilar i imamu Dženanu ef. Kamešničaninu, džematu Pašine džamije i imamu Idrizu ef. Beširoviću, predsjedniku novopazarskog medžlisa Enesu ef. Ibroviću i glavnom imamu dr. Enveru ef. Omeroviću, te Hajru ef. Tutiću kao najstarijem imamu i Ahmu ef. Bećiroviću, blagajniku Medžlisa.

Potpredsjednik Mešihata i muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović kaže da je decenija uspješnog rada CHR Hajrata za nama, a da vjernici zajedno sa svojim imamima niti jednog trenutka muhtačne nisu ostavili u iskušenju, posebno kroz kontinuiranu pomoć vakufskim kuhinjama u kojima se hrani preko 2000 korisnika, koja se vrši punih 10 godina kroz redovnu mjesečnu sergiju u svim džematima Islamske zajednice.

Direktor CHR Hajrata Mirsad ef. Bećirović ističe da se zajednica ponosi svojim imamima, te da je jubilej od deset godina uspješnog rada i djelovanja podstrek za još veće humane projekte u budućnosti.

Plodovi sjemena posijanog od strane rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića ubiraju se sada kada on više nije među nama, ističe Hajro ef. Tutić. S tim u vezi i emanet više da se na putu haira ustraje.

Imami su najbolji promoteri dobra, navodi predsjednik medžlisa Enes ef. Ibrović. Predan i iskren rad sa džematlijama na podizanju svijesti o humanosti dao je svoje rezultate.
Imam Hadži Mehove džamije Sead ef. Islamović ističe da je najbolje djelo vjernika da nahrani muhtačnog. Veliki je hair imati organizaciju kao što je CHR Hajrat, pa vjernici znaju u svakom trenutku gdje ide njihova sadaka.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img