NSZ – Filijala Novi Pazar organizira Sajam zapošljavanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U cilju podsticanja zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar tradicionalno organizira tradicionalne sajmove zapošljavanja. Ove godine će prvi Sajam zapošljavanja biti organiziran u Novom Pazaru u četvrtak 26. maja godine sa početkom u 12 časova u sali Doma omladine.

Poslednji sajam zapošljavanja organiziran je prije dvije godine, nakon čega je uslijedila pandemija korona virusa što je i onemogućilo da se isti organizira prethodne godine, ističe PR Filijale, Aida Bojadžić.

„Mi na sajmu očekujemo prisustvo više od 30 poslodavaca, koji će ponuditi preko 200 slobodnih radnih mjesta i očekujemo prisustvo preko 1500 nezaposlenih lica, aktivnih tražioca posla. Sajam je još uvijek u fazi pripreme i mi još uvijek dobijamo prijave od strane poslodavaca. Ono što je evidentno jeste da se najviše traže građevinski radnici svih profila, trebaju zidari, tesari, armirači, zatim se dosta traže šivači, traže se kuhari, konobari, recepcionari. Ono što je jako važno jeste da imamo dosta prijavljenih potreba iz oblasti prava, ekonomije i administracije. Što se tiče visokokvalifikovanih kandidata, svakako da se kao  svake godine najviše traže diplomirani ekonomisti, pravnici, modelari odjeće i slično. Ja ovu priliku koristim da pozovem sva nezaposlena lica, aktivne tražioce posla, da posjete sajam zapošljavanja jer će na jednom mjestu imati prilike da se upoznaju sa više od 30 različitih poslodavaca. Pozivam i poslodavce, ukoliko imaju kadrovske potrebe, da se prijave u prostorije Filijale kako bi obezbjedili sebi učešće na ovom našem sajmu zapošljavanja. Ono što želim da istaknem a tiče se poslodavaca, bit će im obezbjeđen štand i na raspolaganju će im biti besplatno sve usluge koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje.“

Svi zainteresirani prijavu za učešće na  sajmu, sa podacima o broju potrebnih radnika i njihovim zanimanjima mogu dostaviti Filijali najkasnije do 25. maja.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img