Škola Kur'ana Časnog upiličila iftar za svoje upošljenike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U restoranu RAS organiziran je kolektivni iftar upošljenika škole Kur'ana Časnog kojem je prisustvovala i delegacija Mešihata islamske zajednice na čelu sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice dr. Enver ef. Omerovićem.

Nakon iftara prisutnima se obratio direktor škole Kur'ana Časnog, ističući vrijednost ibadeta posta i zajedničkih iftara.

„Uvijek mi posebne emocije, a vjerujem i svima vama svakog ramazana, budi onaj poznati hadis gdje Poslanik a.s. kaže da postač ima dvije radosti. Nekako bi se insan zadovoljio samo sa jednom radošću ali eto Allah dž.š. je odredio da postač ima čak dvije radsoti. O onoj ahiretskoj mnogo malo znamo ili ne znamo, nju naš razum ne može dokučiti ali ovu dunjalučku, evo nam je večeras ovdje gdje eto možemo zajedno kao jedna porodica, familija i to porodica i familija koja služi Kur'an i Kerimu, zajedno iftariti i dovu drago Allahu dž.š. uputiti. Ja znam da je svima vama bilo lakše, možda i ljepše da iftarite u krugu svojih porodica, pa vam se srdaćno zahvaljujem što ste našli vremena i došli da zajedno ispoštujemo ovaj mubarek iftarski trenutak.“, istakao je hfz. Irfan ef. Malić.

Podjetio je na neke od uspjeha Škole Kur'ana Časnog.

„Ovih dana posebno čujem pohvale na račun naših hafiza koji uče mukabele i koji klanjaju teravije sa hatmom, ali vjerujte uvijek kažem da je to samo dio uspjeha kojeg smo hvala dragom Allahu dž.š. postigli u prethodnih 12 godina. Ne mogu a da ne spomenem rahmetli muftiju Muamera Zukorlić koji je prošli iftar bio sa nama, ovog ramazana nije i molim Uzvišenog Stvoritelja da u dženetu iftari, da mu Allah dž.š upiše u dobra djela svaki hajrat koji nam je ostavio i svaki emanet kojim nas je zadužio.“

Hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin je proučio par ajeta iz Kur'ana Časnog, nakon čega je dovu proučio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar dr. Enver ef. Omerović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img