Općina Ilidža nastavlja podršku Bošnjacima Sandžaka: Izdvojena sredstva za turističku signalizaciju u Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Trinaestoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža jednoglasno je usvojen Rebalans Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, koji će iznositi rekordnih 53,35 miliona KM, što je značajno uvećanje u odnosu na Budžet (38.120.000 KM) koji je usvojen krajem decembra 2021. godine.

Posebno je važno naglasiti da su kroz usvojene Izmjene i dopune Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu sredstava za kapitalne projekte sa nekih 50% povećana na čak 64%, što je impozantan podatak.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, prihvatio je sve amandmane koji su predloženi danas, ali i naglasio kako omjer budžeta i postotka kapitalnih projekata kakav ima Općina Ilidža nema niko u Bosni i Hercegovini.

Ono što je za narod Sandžaka i Sjenice bitno jeste da je ovim rebalansom Budžeta izdvojeno 60.000,00 KM (30.000,00 EUR), za Opštinu Sjenica, tačnije za sufinansiranje turističke signalizacije Sjenici.

Također, ovo nije prva pomoć Općine Ilidža Sjenici, nedavno je Općina Ilidža u cilju očuvanja bosanskog jezika Općinsko vijeće podržalo Prijedlog Odluke o donaciji lektira Opštini Sjenica na šta je stavljen poseban naglasak. Konstatovano je da ovu praksu treba nastaviti i u budućnosti te da je, ukoliko se ukaže potreba, treba proširiti i na druge gradove.

Narod Sandžaka je zahvalan načelniku Općine Ilidža Nerminu Muzuru i vijećnicima Općinskog vijeća Ilidža što učestvuju u razvoju bošnjačkih sredina u Sandžaku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img