Home Rubrike Vijesti BKZ: Zahtijevamo međunarodnu istragu o smrti akademika Muamera Zukorlića

BKZ: Zahtijevamo međunarodnu istragu o smrti akademika Muamera Zukorlića

424

Vijesti o uzroku smrti bošnjačkog lidera rahm. Muamera Zukorlića – Muftije, tj. javno iznešene sumnje da je otrovan, uz potvrđene laboratorijske nalaze iz dvije elitne klinike potresle su Bošnjake i uznemirile javnost. Muftija Zukorlić je svojim djelovanjem gradio mostove među ljudima, promovisao pravdu i pomirenje među narodima, afirmisao suživot i toleranciju, mir i opšti napredak društva. Cio život je posvetio afirmaciji vjere, nauke, kulture, tradicije, pa je u skladu sa tim osnivao i brojne institucije, među kojima i Bošnjačku kulturnu zajednicu (BKZ). BKZ je vremenom proširila svoje ogranke u regionu i dijasporu, pa su nastale BKZ u Crnoj Gori, BKZ u Bosni i Hercegovini, BKZ Njemačke, BKZ Luksemburg, BKZ Belgija, BKZ Švajcarske, BKZ u Švedskoj (Landskrona)…

Mi, kao njegovi saradnici i sljedbenici ne možemo shvatiti kome je smetao takav dobročinitelj, učenjak, vakif, humanitarac, pomiritelj i ko to želi vratiti Sandžak u jad i beznađe? Kome je zasmetala njegova izvanredna mudrost i sposobnost, upornost i ustrajnost na putu dobra.

Zato, zahtijevamo da se nakon objavljivanja laboratorijskih rezultata i istražnog postupka koji je pokrenula porodica akademika Zukorlića uključe i međunarodni istražni organi kako bi se što objektivnije došlo do cijele istine o smrti rahm. Muamera Zukorlića – Muftije i kaznili vinovnici. Punu podršku dajemo njegovoj porodici.

 

Zahtjev potpisuju:

Hazbija Kalač predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Crnoj Gori

Mersada Nuruddina Agović, predsjednica Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Bosni i Hercegovini

Dzevad Skenderović predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Njemačke

Hajrudin Hadrović predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Luksemburg

Samer Kalač predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Belgija

Ernad Korać predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Švajcarske

Aziz Zverotić predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Švedskoj (Landskrona)

 

Previous articleU haremu Nur džamije u Muru upriličen tradicionalni iftar
Next articleUbistvo sandžačke heroine Emine Bučan od strane četnika Rada Korde (1943)