Učenici OŠ “Avdo Međedović” organizirali ramazansku priredbu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Učenici osnovne škole „Avdo Međedović“ u Selakovcu spremili su prigodan program, prezentujući prisutnima šta su oni naučili iz predmeta „Islamska vjeronauka“ u prethodnom periodu.

Pored velikog broja roditelja, programu je prisustvovao i potpredsjednik Mešihata dr. Rešad ef. Plojović. On je tom prilikom istakao da nas sa ovakvom djecom, očekuje svijetla budućnost.

„Radostan sam kao i svi vi što sam danas bio u prilici svjedočiti ovom prelijepom danu, 10. danu mjeseca Ramazana, a ovaj vaš program je baš bio za 10. Iza nas je trećina mjeseca Ramazana, ulazimo u drugu trećinu, dio Allahove Milosti, ako nam je budućnost kao ova svijetla, razdragana, vesela lica ove naše omladine, ako Bog da ulazimo u još ljepši dio mjeseca Ramazana, a svakako očekuje nas i svijetla i vesela budućnost. Neka vam je hajrli i mubarek mjesec Ramazana. Želim vam još puno ovako lijepih programa a svakako i uspjeha koje ova škola, vi kao njeni đaci, kolektiv i roditelji, zaslužujete.“, poručio je dr. Plojović.

Vjeroučiteljice su naglasile da je vjeronauka veoma bitan činilac u obrazovno-odgojnom radu ove škole.

„U mjesecu Ramazanu koji je u toku, učenici su bili veoma zainteresirani da organizujemo, mi koji predajemo vjeronauku kao i ostali profesori koji su bili uključeni, da organizujemo nešto što se zove priredba ili jedna velika radost djece u mjesecu Ramazanu. U toj priredbi smo izveli sve ono što je veznao za mjesec Ramazan, recitacije, ilahije i sve ono što smo radili u proteklom periodu. Važno je bilo da uključimo sve one važne elemente vjeronauke, važne elemente mjeseca Ramazana, kao i želja roditelja da budu prisutni i vide šta mi to sa njihovom djecom radimo, na koji način se ramazanska atmosfera osjeća u našoj školi.“, kazala je Misala Šahman.

„Priredba je obuhvatila sve ono što otprilike đaci uče na časovima vjeronauke za tih 45 minuta i mi smo danas odlučili da to predstavimo i njihovim roditeljima, medijima ali i da svi vide da na časovima vjeronauke djeca uče o svojoj vjeri, islamu, o namazu, ramazanu, imanskim šartima, islamskim šartima i o svemu onome što nas čini muslimanima i mi to dana ovdje potvrđujemo.“, istakla je Mediha Hadrović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img