Predsjednik Mešihata na predramazanskom savjetovanju imama u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U srijedu, 09.03.2022. godine, nakon jacije namaza, upriličeno je predramazansko savjetovanje za imame Novopazarskog medžlisa, kojem su prisustvovali predsjednik Mešihata i glavni muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delagicijom: muftijom beogradskim dr. Rešad ef. Plojovićem, muftijom novosadskim hfz. Nedžad ef. Hasanovićem, predsjednikom Sabora IZ-e u Srbiji dr. Enver ef. Gicićem, direktorom Medrese hfz. Adnan ef. Dupljakom i direktorom CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirovićem.
Nakon uvodnih riječi glavnog imama Medžlisa dr. Enver ef. Omerovića, prisutnim imamima obratio se predsjednik Mešihata muftija Dudić, a potom: muftija Hasanović i muftija Plojović, kao i direktor Hajrata Bećirović, koji je imame upoznao sa aktivnostima ove dobrotvorne ustanove i zahvalio na podršci koju imami sa svojim džematima daju Hajratu, posebno kroz redovne mjesečne sergije koje se organiziraju i predstavljaju važan doprinos aktivnostima ove humanitarne ustanove Mešihata, čiji rad je ponos Islamske zajednice i svih džematlija i vjernika koji svojim materijalnim davanjima učestvuju u njenom radu.
Nakon savjetovanja uslijedila je zajednička večera rukovodstva Islamske zajednice i imama u restoranu Medrese pod pokroviteljstvom Hajrata.

         

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img