Nosilac liste “Muftijin amanet-SPP” Usame Zukorlić obišao odbore stranke u Prijepolju i Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U kampanji liste “Muftijin amanet-SPP” njen nosilac Usame Zukorlić krenuo je u obilazak svih izbornih štabova na podrucju Sandžaka i šire.

Nakon Sarajeva održani su sastanci u Prijepolju i Priboju.

“Dogovorena je strategija kampanje u Polimlju. Računamo na podršku Bošnjaka i svih građana koji se identificiraju sa politikom rahmetli muftije Muamera Zukorlića. Kao stranka koja planira uzeti učešće u Skupštini Srbije, u Vladi R. Srbije zalagat ćemo se za krucijalne stvari, kao što je to činio i Muftija – da velike stvari uradimo za nas narod. Priboj nas asocira na dogadjaje koji se tiču bezbjednosti bošnjačkog naroda kroz određene nacionalističke ispade. Svojim zalaganjem kroz Skupštinu Srbije bit ćemo brana i štit našem narodu ali i svim dobrim ljudima koji su ugroženi od nekih retrogradnih politika. Radit ćemo na promoviranju i izgradnji ambijenta i ne samo u nacionalnom, etničkom, bezjednosnom smislu već i u privrednom, da ljudi imaju veću šansu da ostanu i ne odlaze s ovog prostora. Kroz djelovanje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti maksimalno cemo se truditi da na području Priboja nacionalna struktura zaposlenosti u državnim i lokalnom ustanovama bude odgovarala podacima na popisu stanovništva. Imamo informacije da je mnogo ustanova u kojima ne radi nijedan Bošnjak. Energiju ćemo uložitida se izborimo da Bošnjaci svaku ustanovu osjećaju kao svoju i da imaju mjesta”, kaže predsjednik SPP-a Usame Zukorlić i nosilac liste “Muftijin amanet”.

Predsjednik OO SPP Priboj ističe da se ne odustaje od puta rahmetli muftije Zukorlića.

“Mi te principe izdati nećemo. Na ove izbore izlazimo samostalno i da izaberemo autohtone predstavnike koji će u Parlamentu imati apsolutno pravo da govore sve što ova stranka predstavlja, da se interesi Bošnjaka maksimalno predstave. Na nama je sad da dokažemo koliko smo jaki”, ističe Alagić.

Tekst: Alma Sofić, Foto: Enis Doljanac

(SANA)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img