Na Umru otputovalo 50 vjernika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Prva grupa vjernika i vjernica od početka pandemije korona virusa, njih 50, jutros je otputovali su za Sarajevo odakle će direktnim letom do Saudijske Arabije kako bi obavili Umru.

Ono sve od uslova što je bilo potrebno je obavljeno, vakcinacija čak i test sve je obavljeno. Ovo neće biti zadnja grupa koja će ići  već planiramo i u martu, kao i u Ramazanu organizaciju Umre. Molim Allaha, dž.š. da im olakša put, da lijepo stignu, obave ibadete i da im Allah, dž.š. ukabuli ibadet, kaže dr. Enver ef. Omerović rukovodilac Ureda za Hadž i Umru

 

Inače, vjernicima nije smetalo ni minus šest stepeni u četiri ujutro kada su se počeli okupljati ispred Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru. Jedva su čekali da uđu u autobus I krenu. Pogotovo, mnogi u zbog korone čekali i dvije godine i sretni, kažu, što je I taj dan došao

-Ide s dvije sestre prvi put u Saudijsku Arabiju. Mnogo sam jak. S voljom, s apetitom idemo svi. Čekali smo dvije godine zbog korone I taj dan smo dočekali. Želja je sad još veća dvije godine je već rasla, kaže Omer Alić iz Tutina.

Samra Halilović Todić putuje sa svekrvom i suprugom

-Zajedno idemo. Nevjerovatan osjećaj, duhovni preobražaj.

Irfan Delić iz Sebečeva je vodič.

-Za mene je velika čast ali i odgovornost. Ima ljudi koji su stariji. Iz Pobrđa smo, idemo džematski i nadamo se da ćemo uskočiti u pomoć i biti na usluzi.

 Paket podrazumijeva deset dana boravka. Povratak je 7. marta.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img