MUFTIJIN AMANET – SPP otpočela prikupljanje potpisa, Usame Zukorlić nosilac liste

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić, naziv je liste, pod kojom će ova stranka nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima. Nosilac je predsjednik SPP-a Usame Zukorlić.

Prikupljanje potpisa počelo je danas, tom prilikom Zukorlić istakao da očekuje podršku Bošnjaka Sandžaka, ali i svih građana koji se identificiraju sa politikom pravde i pomirenja.

– Obznanjujem listu MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja koja će se na predstojećim izborima boriti da uđe u Parlament R. Srbije i da osvoji značajan broj narodnih poslanika, kao i da uzme učešće u sljedećem sazivu Vlade R. Srbije. Dobit ćemo podršku većine Bošnjaka iz ovog okrilja, ovog dijela države odakle naša stranka potiče i borit ćemo se za interese našeg naroda. Zatim, očekujemo glasove nacionalnih manjina koje smatraju SPP za lidera nacionalno-manjinskih pitanja u ovoj državi. I na koncu očekujemo glasove velikog broja građana R. Srbije svih onih koji se identificiraju sa politikom koju je ustabilio rhm. akademik muftija Zukorlić, a to je politika pravde i pomirenja, politiki “i i” umjesto politike “ili ili” i politika partnerstva umjesto politike poltronstva. To nam je Muftijin amanet.

Zukorlić se o osvrnuo i na medijske spinove o nezadovoljstvu u stranicu, ocijenivši ih kao zlonamjerne i netačne.

– Ova stranka je vrlo stabilna i jaka iz razloga što je ona sposobna u ovom najkritičnijem i najtežem periodu koji jedna stranka može da doživi, da sačuva svoju snagu, svoju stabilnost, ali i da nepokolepljivo nastavi putem kojim je Muftija intezivno išao. Znat ćete listu uskoro. Mi imao principe po kojima smo formirali listu. To su dva prinicipa. Prvi je princip kontinuiteta jer želimo da nastavimo što smo radili u Skupštini Srbije, a drugi je princip prednosti onim odborima koji su dali više glasovima na proteklim parlamentarnim izborima.

Iz Stranke pravde i pomirenja istakli da će se potpisi prikipljati u svim sandžačkim gradovima i ostalim mjestima u Srbiji gdje ova partija ima formirane odbore.

Vanredni parlamentarne izbori u Srbiji biće održani 3. aprila.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img