Sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju na Limu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 26. 01. 2022. održana je redovna sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju na Limu.

Sjednicom je predsjedavao Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević a prisutni su bili glavni imami i predsjednici medžlisa. Svi prisutni glavni imami kao i predsjednici medžlisa su podnijeli godišnje izvještaje koji su obilovali velikim brojem korisnih i konstruktivnih aktivnosti.

Nakon diskusije po ptinju tačaka dnevnog reda stavljen je akcenat na dva najveća resursa na kojima opstoji Islamska zajednica a to su znanje i vakuf. Znanjem se postiže edukacija muslimana što je cilj, svrha i zadatak zbog čega Islamska zajednica i postoji a sve se to ne može realizirati bez uređenih i na najveći nivo organiziranih vakufa koji su oslonac radu i djelovanju na tom polju.

Sjednica Savjeta Muftijstva se održava diljem sandžačkih općina a ovaj put je izabran Priboj da se još jednom dade jasna podrška istini i pravdi u ovoj prelijepoj općini na Limu. Dodjeljivanje adekvatnog placa u Novom Priboju i izgradnja džamije na njoj je prioritet svih naših institucija na svim nivoima kako bismo napravili siguran ambijent za Bošnjake i Srbe i sve ostale ljude koji ovdje žive. Raduju nas signali koji dolaze sa svih nivoa koji nagovještavaju ostvarenje ovog trodecenijskog sna pribojskih muslimana.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img