KREĆE GRADNJA NA TRASI AUTOPUTA KROZ SANDŽAK – Prvi radnički kamp niče u Dugoj Poljani već u martu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Izgradnja autoputa od Požege do Duge Polja trebalo bi da krene uskoro, a sa više aspekata je ovaj projekat značajan kako za Sjenicu tako i za cijeli Sandžak. Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smještaj radnika koji će graditi ovaj autoput. Kamp će se nalaziti na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.

U kabinetu predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića organiziran je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Minsitarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Sandžak kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje autoputa koji se očekuje 15. marta.

Državni sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za cijelu Republiku Srbiju.

„Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsjednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicim a tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradanja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za cijelu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovdje u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.“, istakla Milana Rakić.

Predsjednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

„Raduje me da je ovo nakon posjete predsjednika Vučića drugi projekat koji se realizira. Potpisali smo ugovore za početak izgradnje osnovne škole za koju vjerujemo da će ponijeti ime akademika Muamera Zukorlića i evo ovo je drugi projekat na kome je također rahmetli Muftija intenzivno radio i zalagao se. U tom smislu posebno izražavam zadovoljstvo tom činjenicom da će ti projekti u relativno kratkom vremenskom periodu ugledati svjetlo dana, odnosno da ćemo svi skupa raditi na realizaciji takvih projekata. Jednom sam prilikom rekao a i to sada želim da ponovim, da mi je kao čovjeku iskreno žao što ovu radost koja nam se događa ovih dana a to su za nas jako važni projekti, ne možemo da podijelimo sa rahmetli Muftijom, uzimajući u obzir koliko je sebe davao na takvim projektima ali vjerujem da našim radom, još većim, boljim i angažovanijim ćemo mu na taj način najbolje uzvratiti za sve ono što je on nama pružio i vjerujem da ćemo nastaviti tim putem na zadovoljstvo svih nas i da Sjenica u budućnosti ima sjajnu perspektivu, pogotovo nakon izgradnje auto-puta, bit će vrlo blizu i svima dostupni i proizvodi koji su produkt ovog prostora.“, naglasio Munib Mujagić

On je naglasio da će benefiti ovog ogromnog projekta u finansijskom, organizacionom i tehničkom smislu, biti veliki.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img